Klimmen

DSC_0091
Denk je een beetje om je rug?, roepen we elkaar voortdurend toe. Doen we hoor, op tijd weer even de rug rechten dat helpt. Maar bij het zien van deze mevrouw voel ik haar ongemak mee. Ze loopt niet erg soepeltjes en dan zijn de straten van Gubbio ook nog eens hellend. Daar zijn wel voorzieningen voor getroffen; de leuning rechts is daar een voorbeeld van. Ook zie je wel dat de straat in brede treden is onderverdeeld. Een middeleeuwse stad halverwege een berg kent zo zijn eigen aardigheden. Naast prachtige pleinen en schilderachtige straatjes zijn er ook dit soort charmante doorsteekjes waar de bewoners hun dagelijkse klim maken. Dan hel je bijna als vanzelf een tikkie naar voren. Al viel er bij deze mevrouw niets meer te rechten.

6 gedachten over “Klimmen

    • Mijn blogmaatje Marthy die op het platteland in Frankrijk woont, komt het ook veel tegen. Denk dat het een combi is van zwaar werk en mindere gezondheidszorg in de vijftiger jaren, Willemijn.

  1. De mevrouw die wij vanmorgen in de supermarkt zagen was even of nog erger. Mart dacht eerst dat ze zich bukte om iets op te pakken. We zien zulke sterk gebogen ruggen wel meer hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.