Mirtillo in de moestuin

DSC_0001-002
De eerste bosbesstruik die we ooit hier in de grond zetten was geen succes. We hadden hem op een markt gekocht. Aansluitend dronken we ergens een kopje koffie en de barman somde direct drie recepten op waarin je bosbessen kunt verwerken. Hoe charmant Italiaans. Helaas kwam er van dat gesmikkel niets terecht, de plant ging al snel dood. Een nieuwe poging dit jaar levert meer succes. Ditmaal gingen we naar een tuincentrum en kregen het advies de struik in zure grond te zetten. Dat hebben we gedaan. Ongelooflijk luxe dat ik nu ’s morgens de moestuin in kan lopen en verse bosbessen pluk voor op mijn ontbijtyoghurt. Dat gezond en lekker samengaan heb ik al lang geleden ontdekt maar voelt nog steeds als een cadeautje.

7 gedachten over “Mirtillo in de moestuin

  1. Ja, dat wilde ik ook zeggen , framboos bijna nog lekkerder .Maar blauwe bes heerlijk hoor.
    Kennen jullie ook de Logan”bes” hij heet bes maar is een kruising tussen een framboos en een braam. Hij is er “doorn-vrij”…
    Gr Grt.
    Ria.

    • Nee Marja, we hebben een zak speciale zure grond gekocht en daar die struik in gepoot. De mensen van het tuincentrum kennen onze grond, vandaar.
      Toen we de wijngaard aan wilden leggen hebben we eerst advies gevraagd over de grond. Bij een landbouwadviesbureau in de buurt vroeg men: wie is je buurman? Toen we zijn naam noemden zei men dat de bodem dan wel geschikt was. Men kent elkaar en elkaars grond!

  2. Heb dit jaar twee bosbessssssen gekocht, ben benieuwd! Is een van de lekkerste vruchten ooit. Het zijn trouwens meestal blauwe bessen ipv bosbessen. Ook heel lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.