De eerste bosbesstruik die we ooit hier in de grond zetten was geen succes. We hadden hem op een markt gekocht. Aansluitend dronken we ergens een kopje koffie en de barman somde direct drie recepten op waarin je bosbessen kunt verwerken. Hoe charmant Italiaans. Helaas kwam er van dat gesmikkel niets terecht, de plant ging al snel dood. Een nieuwe poging dit jaar levert meer succes. Ditmaal gingen we naar een tuincentrum en kregen het advies de struik in zure grond te zetten. Dat hebben we gedaan. Ongelooflijk luxe dat ik nu ’s morgens de moestuin in kan lopen en verse bosbessen pluk voor op mijn ontbijtyoghurt. Dat gezond en lekker samengaan heb ik al lang geleden ontdekt maar voelt nog steeds als een cadeautje.
Ja, dat wilde ik ook zeggen , framboos bijna nog lekkerder .Maar blauwe bes heerlijk hoor.
Kennen jullie ook de Logan”bes” hij heet bes maar is een kruising tussen een framboos en een braam. Hij is er “doorn-vrij”…
Gr Grt.
Ria.
Nee, eerlijk gezegd nog nooit van gehoord Ria maar het klinkt wel heel erg lekker!
Heb je dan eerst een grondmonster genomen? Ik zou niet weten of er zure grond ligt in onze tuin.
Nee Marja, we hebben een zak speciale zure grond gekocht en daar die struik in gepoot. De mensen van het tuincentrum kennen onze grond, vandaar.
Toen we de wijngaard aan wilden leggen hebben we eerst advies gevraagd over de grond. Bij een landbouwadviesbureau in de buurt vroeg men: wie is je buurman? Toen we zijn naam noemden zei men dat de bodem dan wel geschikt was. Men kent elkaar en elkaars grond!
Wat handig.
Heb dit jaar twee bosbessssssen gekocht, ben benieuwd! Is een van de lekkerste vruchten ooit. Het zijn trouwens meestal blauwe bessen ipv bosbessen. Ook heel lekker.
Samen met de framboos mijn absolute favoriet Vlasje. Hoop dat ze het bij jou in het hoge noorden ook goed gaan doen.