Moeder

DSC_0015-002
DSC_0017
Toepasselijker kan ik het thema Moederdag niet verbeelden. Naast de kerk in Ponte d’ Assi is een kleine Mariakapel, waar we even naar toe zijn gereden. In Italië is het vandaag ook moederdag al merkten we dat op voorhand niet zo als in Nederland waar de commercie een grotere invloed lijkt te hebben. Vaderdag wordt hier op 19 maart gevierd, de feestdag van de H. Jozef. Jozef en Maria als oervader en -moeder vind ik wel een mooi beeld in dit katholieke land. Mijn grote geluk is dat ik vandaag door de telefoon mijn eigen moeder kon feliciteren met haar 63e moederdag. En onze kinderen lieten ook van zich horen via nóg moderne media. Mooie moederdag dus.

4 gedachten over “Moeder

  1. Baas-boven-baas: MIJN lieve moeder viert vandaag haar 74-ste moederdag, beurtelings met een van mijn zussen en haar man, en vervolgens met een van mijn broers en zijn vrouw. Lekker aan de zwier met haar (schoon)kinderen. En zelf werd ik ook verwend..

    • Grazie, Vlasje. Toch voel ik me in de eerste plaats mezelf en dan pas moeder. Ik hoor niet tot het type ‘moederdier’ en daarin lijk ik op mijn eigen moeder. Maar dat ze er nog is, blijft wel bijzonder en fijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.