Historisch

P1170221

Op een muur in Perugia trof ik deze schildering aan. Zomaar in een achteraf straatje waarvan ik de naam niet onthouden heb. Vanmorgen heb ik even zitten kijken naar de tv-reportage vanuit De Rijp. Ik zag de koning stropdasrechtstrijkend voorbij komen, de koningin op een paar hoge hakken moeiteloos klinkerstraten doorlopen. Ik zag een burgemeester met een mislukt hoofddeksel, ik zag enthousiaste oranje gekleurde mensen achter hekken. Kortom ik zag Nederlandse folklore. De Rijp kan zó in de Nederlandse editie van 211 mooie dorpen die de moeite van het bezichtigen waard zijn. Prachtig Hollands en in groot contrast met de historische plaatsen in Italië.

3 gedachten over “Historisch

  1. Ah, bekend probleem van het niet onthouden van de naam van een straatje. Dat is te verhelpen door even een foto van het naambordje van de straat te maken. Van de andere kant is het ook niet zo belangrijk om te weten of het, ik noem maar een zijstraat, de Via Vincioli of de Via San Paolo is.

    • Als ik een klein beetje meer moeite zou doen, kom ik nog wel achter de straatnaam want tegenover museumingang. Maar net wat je zegt, niet heel erg relevant voor het stukje al neem ik graag jouw suggestie over van de Via San Paolo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.