Bestrijden

DSC_0025-001

Zodra we in Caldese zijn, gaan we in de slag met onkruid. Beter gezegd we pakken we plantjes aan die op plaatsen staan waar we ze niet willen hebben. Dat kan op vele manieren. Gewoon uit de grond trekken of schoffelen is er één van. Maar behalve dat het je rug kost, is dat minder effectief op de grindpaden. Je draait je om en er groeit weer nieuw. Besproeien met gif kan, maar dat willen we niet. We maakten al eens een milieuvriendelijk brouwsel van brandnetels maar dat stinkt als de hel en de werking ervan viel ook tegen. Doe vier liter azijn, een halve kop zout en een scheut afwasmiddel in een tankje en sproeien maar. Het werkt, echt waar.

 

14 gedachten over “Bestrijden

 1. goede tip, ragazzi! maar moet je die toch wel mooie Italiaanse consumptie-azijn gebruiken? Kan het niet met Hollandse schoonmaakazijn? Neem ik altijd mee uit NL. voor allerlei karweitjes in CC, zoals ontkalken.

  • Heet water kan ik ook nog eens proberen. We lopen hier overigens ook niet het hele seizoen mee te spuiten hoor Vlasje. Het is de eerste aanzet, daarna halen we veel handmatig weg.

 2. Kom net uit de moestuin waar ik de laatste vierkante meters onkruid verwijderd hebt. Ik zal dit recept onthouden voor de plekken waar ik platte stenen heb liggen waar onkruid tussen groeit.

 3. Daar moet géén water bij ??
  Van de week op,FB was er ook al iets met azijn.
  Hele goede tips , net als deze ….alleen twijfel over ” water erbij” ??
  Gr.Grt.
  Ria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.