Ingelijste herinnering

DSC_0029

Mijn beide oma’s waren bezige vrouwen met grote gezinnen. Ze zagen kans kleding voor hun kinderen te maken, te breien, te borduren. Oma van vaders kant was vaak op zondag aan het borduren, want stil zitten kon ze maar moeilijk.Voor een van haar dochters maakte ze een jurk met voor de pop precies zo’n zelfde exemplaar in mini-formaat. Dat poppenjurkje heb ik ooit van de inmiddels volwassen dochter, mijn tante dus, gekregen. Dat was toen ze hoorde dat ik het nog altijd jammer vond dat de poppenjurken die oma speciaal voor mij had gemaakt, er niet meer waren. Dit exemplaar uit 1942 heb ik toen in laten lijsten en is me zeer dierbaar.

(kleur bekennen 21)

9 gedachten over “Ingelijste herinnering

    • Klopt Ria. Mijn tante vertelde mij erbij dat ze zelf zo’n hekel had aan deze jurk omdat iedereen die zoom optilde om het borduurwerk te bewonderen. Zij stond daardoor altijd in haar onderjurk, vond ze. Ik heb dit soort informatie overigens nog wat uitgebreider opgeschreven en inclusief een foto van haar in die jurk in een envelop achterop de lijst geplakt. Voor het nageslacht.

  1. Wat heerlijk voor Saar (en voor jou) dat haar toekomstige pop kleertjes aan kan die haar overgrootmoeder met liefde heeft gebreid. En dan staat er nog een leuke poppenwagen in Frankrijk op haar te wachten. Dat meisje boft.

  2. Wat is dat mooi, ik kan me voorstellen dat het je dierbaar is. Zelf kwam ik verleden jaar de poppenkleertjes tegen op zolder die mijn schoonmoeder voor dochter Floor had gebreid. Als ons vierde kleinkind geen meisje is geef ik ze weg, dacht ik. Daarom ben ik driedubbel zo blij met onze kleine Saar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.