Levensverhaal in notendop

DSC_0016

Als jonge vrouw van 34 was ze van Amsterdam naar Delft gekomen. Haar neef was plotseling weduwnaar geworden en had drie kleine kinderen. De familie vond dat zij de aangewezen persoon was om het gezin draaiende te houden. Zelf had ze geaarzeld. ‘Je gaat je hechten aan de kinderen, hij vindt na een jaar of drie een nieuwe vrouw en dan moet ik weer weg’, vertelde mijn gesprekspartner van gisteren. Maar het liep anders want de neef vroeg háár ten huwelijk. ‘Daar had ik zelf helemaal niet aan gedacht, dat dat kon! We hebben een prima leven gehad, mijn man is al weer acht jaar dood. Er woont nog maar één dochter in Nederland, de andere twee zelfs buiten Europa.” Ze zei het niet met zoveel woorden maar ik kreeg het gevoel dat er nauwelijks meer naar haar werd omgekeken.

13 gedachten over “Levensverhaal in notendop

  1. Wat een heerlijke stukjes om te lezen. Het lukt me niet dit elke dag te doen, maar ik heb nu weer even bijgelezen (en heb en passant weer mijn stukje Holland-nostalgie kunnen vervullen).

    Groetjes uit Verweggistan!

    Ester

    • Martja, Marthy en Ria,
      Het verbaast en verwondert me dat mensen soms hun ziel en zaligheid aan een vreemde toevertrouwen. Het gaat bijna altijd om ontroerende verhalen waar ik graag naar luister.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.