Breiwerk

DSC_0026

Je verleert het kennelijk nooit. Zelfs het opzetten ging me nog automatisch af. Mijn zusje is een lapjesdeken aan het maken en wie wil, breit met haar mee. In tijd van ja en nee zat ik vanmiddag met de gastenpennen onder de armen en leverde ik twee lapjes. Dat smaakt naar meer. Nou ben ik alleen van het één recht, één averecht dus veel ingewikkelder dan een das zal het niet worden. Maar wat een heerlijk, ontspannend en ook ouderwets gevoel geeft het om met een tikkende pennen en een kop thee binnen handbereik van een draad een lap te maken. Laat de winter maar komen.

8 gedachten over “Breiwerk

  1. vanwege Rome lees ik nu pas je laatste blogs…deze sprak me zeer aan, Sjer’s zus breit alle dagen in het verpleeghuis, het geeft haar rust, gewoon rechttoerechtaan lappies breien. Nu kwam Els onlangs zelf met het plan om van die lapjes een kleine deken voor onze 92jarige (schoon)ma te laten maken. Goed plan! In Nieuwpoort zit een fan-tas-tische crea/wolwinkel en die dames gaan dit professioneel uitvoeren, nog voor de feestdagen. We zijn allemaal zeer benieuwd!

  2. Oh heerlijk. In de Libelle van komende week is een breipatroon voor een trui aangekondigd. Nu heb ik daarbij vast hulp nodig, maar ik heb weer zo ’n zin om iets op te pakken. Dus mam, bereid je maar voor!

  3. Wat goed van je Emie, gaat het echt zo makkelijk? Schoondochter Wietske zoekt voor Sebas een sjaal in een bepaalde kleur en vroeg al of ik niet kon breien. Nooit veel gedaan, ik was meer van het naaien. Maar een kindersjaal zou ik toch ook moeten kunnen breien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.