De smaak van Italië

P1150863

Zondoorstoofde tomaten, mozzarella, wat olijfolie en aceto di balsamico. Dat laatste is dikke stroperige azijn. Daaroverheen een flinke hoeveelheid verse basilicum. Je proeft Italië, je ruikt Italië. Dit simpele gerecht is door de kwaliteit van de tomaten, uit eigen moestuin uiteraard, buiten Italië bijna niet na te maken. Of in elk geval niet te overtreffen. Wij eten het gemiddeld een maal per week als lunchgerecht met een paar flinke sneden brood. Het verveelt ons nooit, sterker nog we kunnen het niet laten om keer op keer te roepen dat voor ons dit gerecht, Caprese genaamd, de ultieme smaak van Italië is. Dat de kleurencombinatie ook die van de Italiaanse vlag is, is toeval wat ons betreft.

5 gedachten over “De smaak van Italië

Laat een reactie achter op Marja Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.