Niet voor mannen

P1150508-001

De kans dat mannelijke lezers afhaken is levensgroot. Het zij zo. Want dames, ik ben een fascinatie aan het ontwikkelen voor lappen. Linnen lappen. Ik vind ze op de graaitafels van de markt in Gubbio en ze kosten maximaal vijf euro. Het zijn oude lakens met monogram of opengewerkt randje. Vorig jaar kocht ik er één, dit jaar een tweede. Ze liggen hier voorlopig als zomersprei op de bedden. Ik zou er buitengordijnen van kunnen maken. Of dekbedhoezen voor de kleindochters. Linnen schorten of kussenhoesjes. Redenen genoeg om een nieuwe verzameling te beginnen, toch?

20 gedachten over “Niet voor mannen

 1. Oh, wat leuk!ik heb er ook veel,zelfs van een afgeschreven dedbedhoes haal ik de kant af die nog goed is en natuurlijk de moeite waard`. Vervolgens gaat dat deel mee naar het strand heel ruim om met zijn tweeen op te liggen mt als beloning bewonderende blikken en anderen en van zoonlief
  waarvan de hoes was, een:”leuk mam,maar ken ik die niet ergens van?!”
  trouwens ook bruikbaar als tafellaken en vervolgens weer als spei op bed, zoo is de cirkel rond.
  Lapjes? je kan er niet genoeg hebben!

 2. Op de een of andere manier straalt linnen “rijkdom” uit.
  Kan het even niet anders omschrijven . Heerlijk om “te hebben”
  wat het zal gaan worden komt vanzelf .
  Gr.Grt. Ria van Eck.

 3. Kan nooit kwaad om een verzameling aan te gaan leggen van zoiets, wat je al zegt, je kan er van alles mee doen. Ook hier liggen op de brocantemarkten stapels oud linnengoed, inderdaad prachtig. Ik probeer me in te houden, maar ondertussen is er al wel wat naar mijn linnenkast verhuisd, o.a. twee slopen waarop een M is geborduurd!

  • Ja, die kon je echt niet laten liggen Marthy. Op mijn ene laken staat R.A. Die initialen heb ik niet, al ken ik wel een medische uitdrukking waarvan dit de afkorting is 🙂 Maar blijf jij maar lekker zoeken naar M’s

 4. Wat knap Emie ! Een knoop aanzetten lukt me wel, maar gordijnen maken en dekbedhoezen en spreien…nee hoor. Ik ga morgen natuurlijk wèl ff kijken op de markt!
  Alice

 5. Wat herkenbaar. Frances Mayes heeft hier in haar eerste boek over Toscane bladzijden over volgeschreven. Ze was niet meer weg te slaan op de marktjes en heeft inmiddels haar kasten boordevol met dit linnengoed liggen. Prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.