Italië dichtbij

P1140041

Sinds vandaag is onze schoonzoon de trotse eigenaar van een Italiaanse Talamini ijssalon. Waar je bovendien ook heerlijke koffie kan drinken. Van nu af aan is zijn roepnaam Antonio en daarmee sluipt het Italiaanse leven steeds meer ons Nederlandse bestaan in. Tweejarige kleindochter Isabel zegt al Gelato con amore alsof het niks is. En met een pappa die ijsjes verkoopt maak je sowieso goede sier. Hoewel we hem vandaag al in het echt gefeliciteerd hebben, wensen we zijn hele gezin op deze plaats succesvolle zaken toe. Doe het con amore en het komt vast dik in orde.

8 gedachten over “Italië dichtbij

 1. ….mmmmmmmm, ijs!!! In Holland nu nog niet helemaal het seizoen, ook al opent het vermaarde ijs-merk Talamini middels jullie schoonzoon Antonio (in Delft?) vandaag een aantrekkelijke IJssalon: bij deze van harte succes in ijs-en-weder-dienende zaken aan hem gewenst! Laat het maar hartstochtelijk gaan zomeren dus…..
  Dit bericht brengt me op de ‘Anton-Pieck’-achtige Delftse Boterbrug waarover ik recent nog eens wat heb zitten na-lezen (met nota-bene hier om de hoek die andere ijs-stad ‘Malaga’, voor mij toch een van de lekkerste ijs-smaken; ik schrijf dit tijdens overwinterings-maanden aan de ‘çosta Tropical-de-Granada’, achter me liggen ijs-velden op de Sierra Nevada).
  Wat kwam ik er graag, vooral bij die daar vast nog aanwezige, zoveelste generatie artisanale ijsbereiders van IJssalon BOKHOVEN, die eigenlijk best als ‘ondertitel’ op de etalageramen ‘al settimo cielo’/’de zevende hemel’ mocht geschreven hebben, wat een verrukkelijke keuzen en niet eens ‘roots’-Italianen maar ‘ras’-Delftenaren!
  Weliswaar geen ‘broodje-ijs’, ‘graniti’ of ‘cassata’ zoals je dat, als nergens anders, in Palermo kan eten, maar tóch!
  (Je had in Delft ook een antiquair Bokhoven, aanvankelijk tegenover de ijs-zaak in dat lief-gegevelde kleine ‘tussen’-pandje dat grenst aan het achtergedeelte van het ‘Meisjeshuis’, die zwaar-bebaarde, al zijn jaren oeroud-ogende antiquair die hoog aangeschreven stond maar vast nooit aan de beroemde Internationale Antiek-beurs in ‘Het Prinsenhof’ mocht deelnemen omdat je hem wel eens nieuwe dingen met een verdachte kwast ‘oud’ zag maken, hij zal dat deftig-verantwoord ‘patineren’ hebben genoemd, buiten zijn deur op het Oude Delft ; die zaak zal er niet meer zijn).
  Over ijs gesproken, de pittoreske Boterbrug dus: ná de enorme Delftse stadsbrand van 1536 (waarover in een ander verband elders nog eens uitgebreider) werd bij de stedelijke herbouw dit dwars-grachtje (want dat is het óók) overwelfd, het is er wel maar je ziet het niet : ‘panta rheï’/’alles stroomt’ (in Delft). En er kwamen voor Delft a-typische ‘maniëristisch-renaissance’ bewoningen, voorzien van wit-gevelpleisterwerk, bijna ‘mediterraan’ in wat toch voornamelijk een bakstenen stad is….misschien daarom dat er zich een IJs-salon vestigde?
  Ertegenover (waar nu een romantisch, met hekwerk omheind zij-pleintje is) handelden in de eerste helft van de 17-eeuw Engelse Laken-handelaars in onafgewerkt laken, heette het daar de Engelsche Beurs.
  Als de twee gebeeldhouwde weesmeisjes van het fraaie classicistische ‘Meisjeshuis’, die van boven de deur aan de Oude Delft, vandaag de dag levend van lijf waren geweest zouden ze zeker mét hun huisgenootjes frequente smullers zijn geweest ‘daar om de hoek’, op de Boterbrug……… of bij Talamini-Antonio elders?
  Ben van Bommel

 2. Zeker weten dat jullie trots zijn op het gezinnetje vandaag(zaterdag) gaan wij als het goed is een blik werpen op de zaak.Wij hadden afgelopen nacht minder leuke visite op de zaak ,men zegt dat hoort er ook bij.Niets meegenomen gelukkig en niets vernield.

 3. Ook wij zijn trots op onze oudste neef en zijn superblij met het geluk wat hij heeft gevonden bij jullie dochter. Nu nog in zijn werk, maar volgens ons komt dat helemaal goed!!! Rene , Conny, Michelle Jordi Schmid .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.