Lijnen

P1130858_bewerkt-1

Maar een vastenweek, is dat jezelf niet heel erg pesten? Zo reageerde Marthy gisteren op mijn blog. Om niet al te zwaar te worden moet ik eigenlijk altijd vrij gedisciplineerd zijn wat eten betreft. Dat lukt me doorgaans aardig maar in december laat ik alle teugels vieren op dat punt. Om mezelf weer in het gareel te krijgen eet ik nu een week lang alleen groenten en fruit. Dat is goed te doen, want ik maak heerlijke soepen. Er stond al linzensoep, bleekserderijsoep en tomatensoep op mijn menu. Verder lekkere thee en veel water. En vanaf zondag eet ik weer alles maar in kleine porties. Alle extra’s sla ik af. Dus om de vraag te beantwoorden; ik voel me er prima bij.

(foto zondag gemaakt in Gemeente Museum)

8 gedachten over “Lijnen

  1. helaas, een groot deel van ons vrouwen heeft de pech van betrekkelijk weinig eten toch áán te komen zeker bij het ouder worden, wat alles te maken heeft met onze hormonen, in tegenstelling tot de meeste mannen en heel oneerlijk verdeeld. Dus moeten we (de meesten van ons) extra opletten wat en hoeveel er in ons mondje verdwijnt. Die omschakeling valt zeker in het begin niet mee maar zodra je hiermee bewust bezig bent en ook nog resultaat ziet is de voldoening des te groter.
    Emie, ik vind je zo mooi sinds je bewuster bent gaan eten om niet te spreken over hoeveel beter het voor je lijf en leden is. Eigenlijk moeten wij (diegenen die moeten opletten) ons gelukkig prijzen, want doordat we bewuster bezig zijn met onze voeding leven we ook gezonder. Een doordenkertje maar ’t is een waarheid als een koe!

  2. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik niet hoef te lijnen, ik heb zelfs geen weegschaal, nooit gehad. Daarom heb ik diepe bewondering voor mensen die zo flink zijn om er wat aan te doen als het enigzins uit de hand loopt. Respect!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.