Rustdag

In tegenstelling tot gisteren, begint de dag grauw. De wandelaar heeft gelukkig een oranje jack aan, anders was het misschien wel een heel saai plaatje geworden. We maken er sowieso een saaie dag van. We hoeven niks en mijn dinsdag aangeschafte boek van Voskuil schreeuwt om uitgelezen te worden. Het feit dat mijn dagritme vandaag gewoon door mezelf wordt bepaald en niet door afspraken, geeft me het gevoel van een eindeloos lange rustdag.

2 gedachten over “Rustdag

 1. Ho Emie,
  Dat ligt een beetje aan het soort kweekbakje dat je hebt. Ik gebruik een krat waarover een plasticzak ligt. Dit sluit niet volledig af dus moet ik regelmatig controleren of het nog wel vochtig is. Als het echt afsluit moet je er voor zorgen dat er wel af en toe verse lucht inkomt zodat het niet gaat smetten/ schimmelen.
  ‘Voor het beste resultaat moet je er bij blijven’ was het motto van mijn moeder.
  Met groeten Ton
  Met groeten Ton

 2. Hoi Emie,

  Hier de reactie op je”olijfstek vraag.
  Ik ben te zuinig om speciale grond te gebruiken maar eigenlijk is het beter om Zaai/ Stek grond te gebruiken. Deze aarde is gesteriliseerd en bevat geen sporen en ziektekiemen meer waardoor de kans op schimmel of rot kleiner wordt. Ik gebruik wel Wortelpoeder omdat de stekken houtachtig zijn en niet zo gemakkelijk wortels maken. ik zet de stekken volledig in de grond, er steekt dus niet boven de aarde uit. Ik dek de kweekbak af met plastic en het duurt vrij lang voordat er iets gebeurt, wel een week of 5 a 6. Ik heb dit twee keer eerder gedaan met wisselend resultaat.
  ik wens je succes en bljif graag op de hoogte van jouw resultaat in deze.
  Met groeten Ton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.