Het Bureau

J.J.Voskuil schreef de romancyclus Het Bureau. Ik heb het verslonden. Gisteravond werd in de Rode Hoed postuum zijn nieuwe boek ‘De buurman’ gepresenteerd. Geweldige avond waar ik samen met een zusje, ook een groot liefhebber van zijn werk, ben geweest. Maar om nou alleen daarvóór naar Amsterdam af te reizen, vonden we wat magertjes. Dus schoten we eerder op de dag de leukste winkeltjes in, lunchten, bezochten een museaal pand aan de Herengracht en aten nog een snelle avondhap in een eetcafe. ’s Ochtends was ik samen met A3 nog in Capelle waar we een nieuwe auto hebben gekocht. We kunnen dus gerust spreken van een aangenaam gevulde dag.

2 gedachten over “Het Bureau

  1. Ha Geert,
    Gisteravond was prachtige pianomuziek (live) te horen uit Bij Nader Inzien. Ik vond Op de Huid verbazingwekkend maar wel mooi en ook spannend (doet ie het of niet). De Buurman, ik ben pas op pag.36, vind ik nu al een aanrader!

  2. Ik ben een ook een fan van Het bureau. Ik las die cyclus ruim tien jaar gelden gelijktijdig met een collega, het was heerlijk om leesservaringen uit te wisselen. Met die inmiddels ex-collega heb ik veel later nog zijn graf bezocht, als eerbetoon. Ook Bij nader Inzien (eerst de tv-serie gezien, daarna pas het boek gelezen) vond ik mooi. De eerste postume roman Binnen de huid, vond ik een beetje raar. Misschien is Voskuil beter als hij niet te persoonlijk wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.