Wim T. Schippers

Dit beeld, het Melkmeisje naar een schilderij van Johannes Vermeer, is onlangs verplaatst. In de spoorzone van Delft,  waar de hele omgeving op de schop gaat, was geen plaats meer. Vorige week is ze opnieuw onthuld door de maker, Wim T. Schippers. Ze staat nu bij de Nieuwe Kerk, vlak achter haar liggen de Oranjes begraven. Mooie plaats, mooi beeld. En heel wat anders dan een met pindakaas belegde vloer.

http://www.boijmans.nl/nl/7/kalender/calendaritem/783/de-pindakaasvloer-van-wim-t-schippers

2 gedachten over “Wim T. Schippers

  1. ….als Wim’s T-beeld nu grasgroen van kleur was, zeg maar in mimicri, viel het wat bescheidener op, maar goed smaken verschillen gelukkig.
    Stond het ‘Melkmeisje’ vroeger (wat een term voor contemporaine kunst) niet aan het begin van de zo sfeervolle smalle Schoolstraat, aan de spoorwegkant? Waar tot in de zestiger jaren parallel aan die toendertijdse ‘begane-grond’ spoorlijn (die dus nu een tunnel-loop gaat krijgen) een wonderschone brede singel (‘Spoorsingel’!) stroomde waarin het een na de andere vrijstaande 19e eeuwse, weelderige prachtpand zich ijdel mocht spiegelen, nadien gesloopt ‘ten behoeve’ van de moderniteit: dat afgrijselijke ‘oostduitse’ spoorwegviaduct dat dus nu ondergronds gaat worden, zonder dat die singel -vermoed ik- mag ‘terug’-stromen……….
    Half/eind 19e eeuw zijn er in dat toen nog onaangetaste, historische Delft verhitte discussies geweest over een ánder vooruitgangsgeloof: wég met het water van (enige van) de grachten, dan laten we daar de -toen opwachting makende- trams doorheen rijden………Al doende leert men.
    Ben van Bommel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.